Parhaan ilmanpuhdistimen valinta

Ilmanpuhdistimia käytetään puhdistamaan ilman epäpuhtauksia, kuten pölyhiukkaisia. Puhdistinta saatetaan tarvita erityisesti esimerkiksi allergiaperheissä, mutta se sopii yhtälailla kaikille, jotka haluavat kiinnittää huomiota sisäilman laatuun.

Puhdistimia on markkinoilla monia erilaisia, ja jokainen niistä on suunniteltu toimimaan optimaalisesti erilaisessa ympäristössä. Ennen kuin hankit puhdistimen kotiin, on tärkeää käyttää hieman aikaa sen miettimiseen, mikä markkinoilla olevilla puhdistimista sopii tarpeisiisi parhaiten.

Ilmanpuhdistimien ominaisuudet

Markkinoilla olevat puhdistimet eroavat toisistaan ennen kaikkea suodatustehon osalta. Suodatusteho vaikuttaa myös siihen, millaiseen tilaan valittu ilmanpuhdistin sopii. Suodatuksen tehoon vaikuttaa myös valittu suodatintyyppi. Jos kaipaat riittävää suoritustehoa, kannattaa valita laite, jonka suodatin on esimerkiksi HEPA (high efficiency particulate air) tai ULPA (ultra-low particulate air). Laadukkaat suodattimet poistavat jopa 99 prosenttia ilman epäpuhtauksista.

Suodatustehon ja suodatintyypin ohella huomiota kannattaa kiinnittää puhdistimen äänenvoimakkuuteen sekä tietysti myös fyysiseen kokoon ja ulkonäköön. Jos puhdistinta on tarkoitus käyttää esimerkiksi makuuhuoneessa, kannattaa valita mahdollisimman hiljainen laite. Monissa laitteissa on myös erityinen yöohjelma, joka tarjoaa yöaikaiseen käyttöön alhaisemman äänenvoimakkuuden. Sopivista vaihtoehdoista kannattaa lopulta valita se, jonka ulkomuoto miellyttää eniten omaa silmää ja joka sopii parhaiten oman kodin sisustukseen.

Markkinoilla olevissa ilmanpuhdistimissa on erilaisia säätömahdollisuuksia, mutta nämä mahdollisuudet vaihtelevat mallista toiseen. Sopivaa laitetta valitessasi kiinnitä huomiota esimerkiksi siihen, voiko laitteen suodatustehoa ja äänenvoimakkuutta tarvittaessa säätää vai ei. Jos pidät puhelinsovelluksen avulla tehtävästä säätömahdollisuudesta, kannattaa valita sellainen malli. Osassa laitteista on myös ajastus, jonka avulla voit säätää ilman puhdistuksen itsellesi sopivaan ajankohtaan.

Parhaan ilmanpuhdistimen löytäminen

Paras puhdistin löytyy vertailemalla, mutta millaisia tuotteita sitten kannattaisi vertailla? Asiaan perehtymättömälle sopivan puhdistimen löytäminen voi osoittautua haastavaksi tehtäväksi, mutta kun olet ensin hieman perehtynyt ilmanpuhdistimien ominaisuuksiin, voit valita vertailuun juuri omia tarpeitasi parhaiten vastaavat tuotteet.

11 Mar 2023